Europabevegelsen skal ledes fra Brussel

Europabevegelsen blir heretter styrt fra Brussel. Ikke av EU selvsagt, men av Paal Frisvold som jobber fulltid for Bellona i EU-hovedstaden, og som ikke har til hensikt å flytte hjem.

Foto: HegnarOnline
Politikk

Søndag ble han overraskende valgt til leder av EU-tilhengernes organisasjon etter et meget spesielt forløp. Sterke fraksjoner sto mot hverandre under landsmøtet. Frisvold sier han har vært interessert siden mars, men at han aldri ble spurt av valgkomiteen.Komiteens enstemmige kandidat, den mangeårige UD- og næringslivsmannen Arve Thorvik, stormet ut av salen da prøvevalget viste 39 stemmer for utfordrer Frisvold og 22 for ham selv.Valgkomiteens leder Pia Farstad var svært ulykkelig over utfallet og kunne bare beklage overfor Thorvik.Europeisk Ungdom jubler over at en miljøforkjemper har slått en tidligere NHO-direktør og sier at Paal Frisvold er den beste lederen Europabevegelsen kunne ha fått.

Nyheter
Politikk