- Færre utlendinger på ferie i Norge i sommer

Norske reiselivsbedrifter må belage seg på færre utenlandske turister denne sommersesongen, mener reiselivsdirektør i Innovasjon Norge.

Foto: Scanpix
Politikk

Reiselivsdirektør Per Arne Tuftin i Innovasjon Norge tror på en nedgang på 5 prosent i forhold til sommersesongen 2008, og det er den internasjonale finanskrisen som legger press på norsk reisebransje.Det såkalte turistbarometeret, som måler reiselivsnæringens forventninger i forkant av en sesong, forteller at det er bare 26 prosent av næringen som forventer en økning i sommer. Så lave forventninger til den kommende sesongen har ikke dette barometeret vist på tolv år. Hele 42 prosent av næringen forventer nedgang.Det tyske og det nederlandske markedet blir tolket som jokere i år. Særlig det omfangsrike tyske markedet har alltid spilt en avgjørende rolle for norsk sommerturisme.For å bøte på den forventede negative utviklingen, satser Innovasjon Norge og reiselivsbedriftene stort på å fronte norske reisemål, og håper på en sterk «Himmelblå-effekt».Turistbarometeret er et ekspertpanel sammensatt av representanter for alle deler av norsk reiselivsnæring - både i Norge og utlandet. (©NTB)

Nyheter
Kultur