Fiskeleksikon på nett

Mange feilopplysninger om fisk fikk tre ildsjeler til å starte arbeidet med å lage et nytt, norsk nettbasert fiskeleksikon.

Foto: Scanpix Scanpix / Scanpix
Politikk

Resultatet er Fiskipedia, som skal beskrive alle norske fiskearter - både i saltvann og ferskvann. Bak prosjektet står mastergradsstudentene Arve Lynghammar og Irvin Kilde ved NTNU Vitenskapsmuseet, og mangeårig sportsfiskepioner Tom Ole Holt fra Oslo.- Til felles har vi at vi brenner for systematikk og artsbestemmelse av norske fiskearter. Dette prosjektet kom som et resultat av de mange feilbestemmelsene som foreligger på nett og i medier, sier Kilde.Nettleksikonet skal bli en samling og strukturering av all relevant litteratur for hver av de rundt 300 norske fiskeartene. Arbeidet er i dag halvveis, melder initiativtakerne til fiskipedia.no. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv