Flere flytter Sankthans til fredag

Stadig flere av oss gjør som svenskene: Flytter sankthansfeiringen fra 23. juni til nærmeste fredag.

Foto: Scanpix
Politikk

I år ser det ut til at fredag 26. juni blir den store kvelden for mange. Oslo Brannvesen hadde før helgen mottatt 35 søknader om bålbrenning i forbindelse med sankthansfeiringen. Halvparten har søkt om å få tenne bål tirsdag 23. juni, som er den egentlige sankthanskvelden.- Den andre halvparten ønsker å tenne bål fredag 26. juni, og noen også lørdag 27. juni, opplyser Ida Kojedahl i Oslo kommune til NTB.Brannvesenet i Oslo venter enda noen søknader om bålbrenning innen fristen 16. juni.Som svenskeneMidtsommerfesten i Sverige legges alltid til den helgen som er nærmest 24. juni, med midtsommeraften fredag og midtsommerdag lørdag.I år er det tydeligvis ekstra fristende å kopiere svenskene, fordi sankthanskvelden tirsdag 23. juni er lite egnet kveld for fest og moro.I Ålesund - som er kjent for sine høye og flotte sankthansbål - er byggingen av det opptil 30 meter høye bålet på Slinningsodden godt i gang. Det skal tennes fredag 26. juni klokken 22,00, opplyser bålsjef Ruben Pedersen Barstad til NTB.

Nyheter
Politikk