Flyger fløy uten lappen

- Dette er litt annerledes enn å kjøre bil uten lappen, sier politiet.

Foto: Scanpix
Politikk

En 36 år gammel mann fra Kragerø har erkjent å ha flydd sitt eget sjøfly, en Piper PA 22, flere ganger med forfalsket flysertifikat.Kragerømannen er siktet for flyging uten flysertifikat, samt forfalskning av flysertifikat og rettighetsbeviser Ifølge siktelsen har mannen blant annet laget de forfalskede dokumentene ved å laste ned Luftfartsverkets logo fra internett.- Sertifikatet fremsto som ekte, men kontroll hos Luftfartsverket avslørte det som falskt, sier politiadvokat Helge Bolstad i Telemark politidistrikt til Telemarksavisa.- Dette er litt annerledes enn å kjøre bil uten lappen, konstaterer Bolstad.Ifølge Bolstad har kragerømannen aldri hatt flysertifikat.- Siktede har tidligere hatt sertifikat til å fly mikrofly, sier politiadvokaten.De ulovlige flygingen skal ha foregått i tidsrommet mellom sommeren 2006 og sommeren 2007. (©NTB)

Nyheter
Politikk