Frykter at staten tar veipenger

Fra nyttår overtar norske fylker 17.000 kilometer vei fra staten. Men av ekstramidlene på én milliard kroner går over halvparten til administrasjon og til Statens vegvesen.

Foto: VW
Politikk

Neste år får Statens vegvesen 537 millioner kroner for å administrere veier som fylkene skal overta. Nå reagerer flere fylkesordførere på det de mener er urimelig høye administrasjonsutgifter hos vegvesenet, skriver Nationen.På ti år regner Tore O. Sandvik (Ap) i Sør-Trøndelag og Roger Ryberg (Ap) i Buskerud med at Vegvesenet vil bruke 5,4 milliarder kroner til administrasjon. Pengene burde i langt større grad vært brukt til å bygge og drifte veier, mener de to.- Jeg er ikke sikker på at Vegvesenet bruker så mye på administrasjon i dag. Mesteparten av administrasjonskostnadene er prosjektfinansiert i dag, sier Sandvik.Han får støtte fra Roger Ryberg i Buskerud.- Jeg synes dette er altfor mye, sier Ryberg.Statssekretær Geir Pollestad (Sp) i Samferdselsdepartementet sier at Statens vegvesen har fått mindre enn det de mente de trengte.- De mente den totale summen var 1,1 milliard kroner, og vi har justert denne ned til 1 milliard, sier han.NAF er enig i at Statens vegvesen må dokumentere utgiftene til administrasjon. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv