Går det mot streik?

Intens møtevirksomhet mellom partene i offentlig sektor, men det går sakte. - Nå er det ikke tid til flere utsettelser, sier Arne Johannessen.

Foto: Scanpix
Politikk

Det var tirsdag formiddag knyttet stor spenning til hva tallknuserne i Arbeids- og inkluderingsdepartementet kunne servere partene i lønnsoppgjøret. De tok pinsen til hjelp, og kunne tirsdag klokken 11 servere rykende ferske tall for arbeidsgruppa til arbeidsminister Dag Terje Andersen (Ap). Likevel uttrykte forhandlingslederne etter møtet både frustrasjon og bekymring over at prosessen går for tregt.- Vi er fornøyd med materialet som ble lagt fram i den forstand at de har regnet på tallene, men vi er langt fra fornøyd med hvor vi står i prosessen. Det er fortsatt langt fram, sier forhandlingsleder Curt A. Lier i Akademikerne Stat til NTB.- Først sent onsdag ettermiddag eller kveld er vi i stand til å si noe om vi vil klare dette eller ikke, sier han.Møter hele tirsdagHele tirsdag går det slag i slag med møter, både mellom partene og internt i enkeltutvalgene, i tillegg til møter i arbeidsgruppa. Etter formiddagsmøtet gikk partene hver til sitt for å regne på tallmaterialet før gruppa igjen samles klokka 16 i departementets lokaler.- Det går sakte. Men så lenge det går framover, går det i hvert fall rett vei, sier forhandlinger Helga Hjetland i Unio Kommune.- Nå er det ikke tid til flere utsettelser. Vi har satt et klokkeslett, og det må vi holde oss til. Det er mye arbeid som gjenstår på kort tid, sier Arne Johannessen, som er forhandlingsleder for Unio Stat. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv