George Mitchell til givermøte i Oslo

USAs Midtøsten-utsending George Mitchell innleder sin neste reise til Midtøsten med å delta i giverkonferansen for palestinerne i Oslo mandag.

Foto: Scanpix
Politikk

Palestinernes statsminister Salam Fayyad er blant dem som deltar på konferansen i Oslo. Mitchell reiser fra Washington søndag direkte til Oslo. Etter konferansen reiser han til Midtøsten der han skal ha samtaler med israelske, palestinske, egyptiske og jordanske tjenestemenn.Det er også mulig Mitchell skal besøke Syria og Libanon, men det er ikke bekreftet. Den syriske ambassadøren i Washington sa i mai at Mitchell og hans team hadde søkt om visum til Syria. Fayyad kommer til Oslo søndag på bilateralt besøk. Søndag har han politiske samtaler med utenriksminister Jonas Gahr Støre før han mandag deltar på giverkonferansen.Konferansen skal drøfte tiltak for å motvirke budsjettkrisen for palestinske myndigheter og hindringer for utvikling og gjenreising i hele det palestinske området, inkludert Gazastripen.

Nyheter
Politikk