Gjør ikke noe etter pandemivarsel

Spredningen av influensaviruset H1N1 har utviklet seg en pandemi. Men erklæringen fra WHO utløser ingen umiddelbare tiltak i Norge.

Helsedirektør Bjørn Inge Larsen og overlege Bjørn Iversen (t.v.) fra Folkehelseinstituttet (FHI) på lørdagens pressekonferanse der det ble opplyst at det er påvist to tilfeller av svineinfluensa i Norge. Foto: Erlend Aas / SCANPIX
Politikk

Beredskapen er økt til nivå seks, det høyeste nivået. Det betyr at influensaspredningen nå har status som pandemi, det vil si en epidemi med spredning over landegrensene.Men utviklingen har vært ventet og utløser ingen umiddelbare nye tiltak i norsk helsetjeneste.Det vil likevel bli holdt en presseorientering i Helsedirektoratets lokaler i Oslo klokken 18 torsdag. Her vil helsedirektør Bjørn-Inge Larsen og overlege Bjørn Iversen fra Folkehelseinstituttet presentere status og forventninger om videre utvikling.WHO oppfordrer sine medlemsland til ikke å stenge grensene eller legge begrensninger på reisevirksomhet og handel. Organisasjonen understreker at de fleste som blir smittet, spiller unna med en mild grad av sykdom og ikke trenger behandling.På verdensbasis har influensaen krevd 141 dødsofre, mens over 27.700 er smittet. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv