Gordon Brown fyller på med nye statsråder

Gordon Brown lader regjeringen med nye statsråder i sin kamp for overlevelse som britisk statsminister. Slaget om velgerne kan allerede være tapt.

Statsminister i Storbritannia, Gordon Brown - Foto: Scanpix
Politikk

Gordon Brown gjorde det fredag klart at han ikke akter å gå av, til tross for at flere ministre har forlatt regjeringen.- Om jeg ikke mente jeg var rett person som ledet det rette laget, ville jeg ikke stått her, sa Brown, som nå forsøker å håndtere en skandale om misbruk av frynsegoder for parlamentarikere på toppen av økonomiske nedgangstiderFem ministre har gått av denne uka som følge av skandalen. En av dem, James Purnell, oppfordret Brown til også å gå. I tillegg har flere statssekretærer gått av. I det som oppfattes som en smekk til avhopperne, sa Brown at han vil fylle regjeringen med folk som ikke vil forlate sitt ansvar i vanskelige tider. Finansminister Alistair Darling, utenriksminister David Miliband og næringsminister Peter Mandelson blir alle sittende.Valgbarometrene viser på sin side at stadig flere velgere snur ryggen til Brown. Labour har nå en oppslutning på 18 prosent, 22 prosentpoeng mindre enn De konservative, viser en fersk måling fra Ipsos MORI.

Nyheter
Næringsliv