Har Stoltenberg blitt ulovlig overvåket?

Kripos har startet etterforskning for å finne ut om Forsvarets sikkerhetstjeneste har drevet ulovlig overvåking av statsministeren.

Statsminister og partileder i Ap, Jens Stoltenberg - Foto: Scanpix
Politikk

Kripos har startet etterforskning for å finne ut om Forsvarets sikkerhetstjeneste har drevet ulovlig overvåking av statsministeren.Statsminister Jens Stoltenberg skal ha blitt overvåket av Forsvarets sikkerhetstjeneste. Kripos-etterforskere var onsdag på Jørstadmoen for å undersøke datautstyret til sikkerhetstjenesten, melder TV 2.Denne undersøkelsen har Forsvarsdepartementet i samråd med forsvarsledelsen bedt politiet om å foreta.- Vi kan som etat ikke undersøke oss selv, derfor har vi bedt politiet om å undersøke oss, sier sjefen for Forsvarsstaben, viseadmiral Jan Eirik Finseth til NTB.Datasikkerhetsavdelingen ved Forsvarets sikkerhetstjeneste er ifølge Finseth gjort oppmerksom på at det har forekommet overvåking av datatrafikk på militære sambandslinjer.Statsministerens kontor er forsiktige i sine uttalelser.- Forsvarsdepartementet har bedt politiet undersøke om noe ulovlig har funnet sted. Det er viktig at politiet får gjort dette arbeidet. Inntil politiets gjennomgang foreligger, er det ikke riktig å si noe mer, sier statssekretær Torbjørn Giæver Eriksen (Ap) til NTB.

Nyheter
Politikk