Hvit svane mørkla Hvaler

En stor, hvit svane var årsaken til alle beboere og hyttegjester på Hvaler i Østfold våknet opp uten strøm til frokost og kaffe søndag morgen.

Politikk

All elektrisitet var vekk i hele Hvaler kommune i over fire timer søndag morgen. Teknikere lette etter feilen, også etter at strømmen kom tilbake, men uten å finne årsaken. Frykten var at feilen på nytt kunne forårsake strømbrudd.Hafslund forsyner Hvaler med høyspentstrøm som blir distribuert videre ut av underleverandøren Fredrikstad Energi. Det bor om lag 3.700 fastboende på øygruppen, men i tillegg er det også 4.700 hytter der.- Etter å ha lett etter årsaken i flere timer uten hell, fant vi en stor svane som lå og fløt i sjøen. Den var tydelig blitt grillet av høyspentledningene, sier informasjonssjef Morten Schau i Hafslund til NTB.Det går 47.000 volt i kraftkablene fra fastlandet og over på Hvaler-øyene. Schau sier svanen trolig har kommet i kontakt med to av kablene samtidig og således kortsluttet hele strømnettet. Sørgelig nok måtte svanen bøte med livet og endte svært forbrent i sjøen.Strømbruddet ble meldt i Hafslunds systemer klokka 7.34 søndag morgen. Klokka 11.40 kom strømmen tilbake, men uten at feilen var lokalisert. (©NTB)

Nyheter
Politikk