Hvor lenge sitter Gordon Brown?

Statsminister Gordon Browns stilling ble ytterligere undergravet da enda en britisk statsråd gikk av torsdag kveld.

Statsminister i Storbritannia, Gordon Brown - Foto: Scanpix
Politikk

James Purnell, som var statsråd for arbeid og pensjoner, ble den tredje statsråden som går av på få dager.I motsetning til de to andre som gikk av, oppfordret Purnell også Brown til å gå av for å bedre Labours muligheter ved neste valg.Purnells avgangsbrev ble trykket i The Times kort etter at det britiske valget til EU-parlamentet var avsluttet.«Jeg tror nå at din fortsatte ledelse gjør en konservativ seier mer sannsynlig, ikke mindre sannsynlig», skriver han og kaller en slik utgang en katastrofe for britene.Det var ikke uventet at de to andre gikk av fordi de var dypt involvert i skandalen rundt frynsegoder som ryster Storbritannia. Men Purnell, som er en av Labours kommende stjerner, hadde ikke slike problemer. (©NTB)

Nyheter
Politikk