Israel svært bekymret over iransk valg

Israel er sterkt bekymret over at sittende statssjef Mahmoud Ahmadinejad blir tildelt valgseieren i Iran. Ahmadinejad har tidligere kommet med sterkt jøde- og israelfiendtlige uttalelser.

Foto: iStockphoto
Politikk

En ikke navngitt israelsk tjenestemann sa i en uoffisiell uttalelse lørdag at det gir grunn til sterk uro når valgmyndighetene utroper Ahmadinejad til vinner.Lørdag er sabbat i Israel og håndheves strengt som helligdag. Derfor forelå det ingen offisiell reaksjon på valgresultatet.Ahmadinejad har sådd tvil om omfanget av nazistenes jødeutryddelser og antydet at staten Israel bør utslettes. Israels statsminister Benjamin Netanyahu har sagt at dagens Iran er den største trusselen den jødiske staten har stått overfor siden den ble opprettet i 1948. (©NTB)

Nyheter
Politikk