IT-optimisme i USA

Positive nyheter fra IT-selskapet Texas Instruments bidro til å løfte de amerikanske børsene på tampen av handelsdagen. (Oppdatert)

NYSE - Foto: Scanpix
Politikk

Men nyheten om at ti store banker vil tilbakebetale krisepenger fra staten, skapte bekymring blant flere investorer.Dette bidro til at Dow Jones-indeksen gikk tilbake 0,02 prosent til 8.763,06 poeng tirsdag.Indeksen Standard & Poor 500 la derimot på seg. Indeksen steg 0,35 prosent og endte på 942,43 poeng, mens Nasdaq-indeksen gikk opp 0,96 prosent og endte til slutt på 1.860,13 poeng. (©NTB)Texas Instruments steg 6,3 prosent til 21,02 dollar eter å ha meldt at resultatet i andre kvartal vil havne på 14-22 cent per aksje, mens analytikerne hadde ventet 10 cent. Salget ventes å havne på 2,3-2,5 milliarder dollar, mens forventningen har ligget på 2,21 milliarder dollar, melder Bloomberg.Tirsdagens opptur var den første på tre dager.Det var først og fremst United Technologies Corp., som sende Dow Jones i minus. Aksjen falt 1,7 prosent. Procter & Gamble Co. endte ned 1,4 prosent på meldingen om fortsatt utfordende tider for selskapet.Rundt fire aksjer steg for hver tredje som falt på New York Stock Exchange.

Nyheter
Børs