Japan skjerper sanksjoner mot Nord-Korea

Japan vil forby all eksport av varer og tjenester til Nord-Korea. Japanerne trapper dermed opp sine egne straffereaksjoner etter at nordkoreanerne i mai gjennomførte en kjernefysisk prøvesprengning.

Foto: Creative Commons
Politikk

Regjeringen i Tokyo arbeider med planer om et totalt eksportforbud, meldte japanske medier lørdag. Japan har fra før av stanset utførselen av våpenteknologi og luksusvarer til Nord-Korea, i protest mot landets kjernefysiske virksomhet og prøveskyting av raketter.Meldingene om opptrapping av de japanske straffetiltakene kom etter at FNs sikkerhetsråd fredag vedtok nye sanksjoner mot Nord-Korea. Alle rådets 15 medlemmer stilte seg bak fredagens resolusjon.Japans statsminister Taro Aso oppfordrer nordkoreanerne til «å ta den nye FN-resolusjonen alvorlig».- Verdenssamfunnet må samarbeide om å sette i verk tiltak som bygger på Sikkerhetsrådets vedtak, understreket han.Meldingene om skjerpingen av Japans egne sanksjoner var lørdag ikke bekreftet på offisielt hold i Tokyo. Men ifølge både den store dagsavisen Tokyo Shimbun og forretningsavisen Nihon Keizai kan et formelt vedtak komme tirsdag til uken. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv