Klart for durabelig kamp om lederverv

Det er duket for dragkamp om ledervervet når Transportarbeiderforbundets leder Per Østvold går av i helgen.

Per Østvold - Foto: Scanpix
Politikk

Det er duket for dragkamp om ledervervet når Transportarbeiderforbundets leder Per Østvold går av i helgen.Det er en av norsk fagbevegelses mest markerte personer som nå takker av etter å ha ledet Norsk Transportarbeiderforbund siden 1996.Bak Østvold kniver to kandidater om å overta:Foran landsmøtet som starter i Bodø lørdag, er det ifølge Klassekampen svært jevnt mellom forbundssekretær Roger Hansen og nestleder Lars Johnsen.Den forberedende valgkomiteen kommer til å legge fram en delt innstilling, og Østvold selv har eksplisitt avstått fra å peke på hvem han mener egner seg best til å ta over lederplassen.Johnsen er medlem av partiet Rødt og for øvrig EU-motstander.Hansen er Ap-medlem og ivrig EU-tilhenger.Norsk Transportarbeiderforbund organiserer over 20.000 ansatte innen logistikk og privat gods- og personaltransport.

Nyheter
Politikk