Krf faller under sperregrensen

De tre rød-grønne regjeringspartiene får flertall på en ny meningsmåling. Krf faller under sperregrensen.

Dagfinn Høybråten - Foto: Scanpix
Politikk

Arbeiderpartiet befester stillingen som landets største parti og går fram med 1,7 prosentpoeng til 34,7 prosent på meningsmålingen TNS Gallup har gjort for TV 2.Et stortingsvalg i tråd med denne målingen ville gitt regjeringspartiene 87 av 169 plasser på Stortinget.Fremskrittspartiet går fram 1,8 prosentpoeng til 26 prosent. Høyre kan notere seg for en fremgang på 0,3 prosentpoeng til 14,6 prosent.Kristelig Folkeparti går tilbake 1,5 prosentpoeng fra mai til 3,8 prosent i dag. Senterpartiet går fram 1,6 prosentpoeng til 5,8 prosent, mens Venstre går tilbake 1,2 prosentpoeng til 4,7 prosent.Sosialistisk Venstreparti går tilbake 0,5 prosentpoeng til 8,4 prosent på målingen. Bakgrunnstallene viser ellers at hver fjerde som stemte på SV ved forrige stortingsvalg, i dag ville ha stemt på Arbeiderpartiet.Rødt får en oppslutning på 1,3 prosent (- 0,5), mens andre partier og lister bare får 0,7 prosent (©NTB)

Nyheter
Politikk