Kutter i Stortingets gullpensjon

Stortingets pensjonsutvalg har blitt enig om å kutte i stortingspolitikernes gullkantede pensjonsordning.

Foto: Scanpix
Politikk

- Den gamle ordningen er borte, og vi har laget en ny ordning som er ganske identisk med den som gjelder for resten av samfunnet, sier Rolf Reikvam (SV), som er medlem av pensjonsutvalget, til NRK.Ifølge NRK følger ordningen den nye folketrygden, og opptjeningen skal skje over 30 år mot 12 år, som er dagens ordning. Pensjonerte stortingspolitikere får ikke lenger noen garanti om 66 prosent av stortingslønn, og representantene vil få levealdersjustering i henhold til folketrygden.Ordningen får imidlertid full virkning bare for nye representanter, og inkluderer en formalisert etterlønnsordning i tre måneder.- Dette er viktig for troverdigheten til politikere. Det at folk ser at vi ikke lager spesialordninger for politikere, men at når vi vedtar noe for folket, så gjelder de samme ordningene for oss, sier Reikvam.Pensjonsutvalgets innstilling til ny pensjonsordning blir lagt fram i Stortinget tirsdag. (©NTB)

Nyheter
Politikk