Lover at nordmenn ikke blir henrettet

UD har fått forsikringer om at de to nordmennene som sitter fengslet i Kongo mistenkt for å ha drept sin sjåfør, ikke blir henrettet.

Bibeche Oledjeke, enken etter Abedi Kasongo, med sin datter på armen, sammen med Rune Edvardsen (t.h.) og Kasongos bror. To nordmenn er siktet for drapet på Abedi Kasongo. Foto: Troens Bevis/Scanpix
Politikk

Arild Øyen, spesialrepresentant for UD, var torsdag i møte med justisministeren i Kongo.- Han garanterte både den fysiske sikkerheten og rettssikkerheten for de to. Han forklarte i detalj at selv om de har lovgiving hvor dødsstraff kan idømmes, så praktiseres det ikke i dag i Kongo, sier Øyen til NRK.Det er ennå ikke tatt ut tiltale mot de to nordmennene, som sitter i et kummerlig fengsel i Kongo.På møtet i Kinsasha torsdag ble det åpnet for at de to kan bli overført til soning i Norge dersom de blir dømt for drap.- Ut fra det justisministeren sa til meg er det en mulighet, sier Øyen. (©NTB)

Nyheter
Politikk