Luftforsvaret leter fortsatt etter savnet fly

Brasils luftforsvar fortsatte natt til tirsdag letingen etter et savnet Air France-fly i Atlanterhavet med fly med radar og infrarød teknologi.

Foto: Air France
Politikk

Brasils luftforsvar fortsatte natt til tirsdag letingen etter et savnet Air France-fly i Atlanterhavet med fly med radar og infrarød teknologi.Søket i dagslys mandag med åtte fly som speidet etter spor etter Air France-flyet, ga ingen resultater.Leteområdet 1.100 kilometer fra kysten av Brasil der flyet sist ble hørt fra, er for langt fra land til å kunne nås med bakkebaserte radarer.Airbus-flyet med 228 personer om bord forsvant natt til mandag, fire timer etter å ha tatt av fra Rio de Janeiro med kurs for Paris.Det ene flyet som fortsetter letingen, en Hercules, har utstyr for å lokalisere nødsenderen til det savnede flyet, mens det andre har radar og infrarødt utstyr som kan oppdage kropper i sjøen.To franske fly som søkte fra den andre siden av Atlanterhavet, måtte avbryte letingen da det ble mørkt mandag kveld.En talsmann for det brasilianske luftforsvaret, oberst Jorge Amaral, sier at de undersøker en rapport fra flygeren på et brasiliansk passasjerfly som var i området de Air France-flyet ble borte.Flygeren har fortalt at han så noe som så ut til å være oransje merker i havet, men kunne ikke se om det var bøyer eller flammer.

Nyheter
Politikk