Massive sikkerhetstiltak 20 år etter

Fra tidlig om morgenen på 20-årsdagen for massakren på Tiananmen-plassen torsdag var sikkerhetstiltakene rundt plassen i Beijing massive.

Foto: Scanpix
Politikk

Fra tidlig om morgenen på 20-årsdagen for massakren på Tiananmen-plassen torsdag var sikkerhetstiltakene rundt plassen i Beijing massive.Utenlandske journalister fikk ikke lov å ta seg fram til den enorme plassen som var åsted for studentprotesten som ble knust av de militære natt til 4. juni i 1989.Politifolk som sjekket pass og ID-papirer, hindret også TV-kameraer i å filme heisingen av flagget som finner sted hver morgen.I dagene fram mot den følsomme datoen har myndighetenes sensorer også stengt nettsteder som Twitter og Flickr og sladdet CNN når stoff om Kina sendes. Kjente dissidenter er isolert i sine hjem eller bedt om å reise ut av Beijing.Alle tiltakene sikter mot å hindre enhver debatt eller organisert minnemarkering av massakrenI Macau ble en av de fremste studentlederne fra 1989, Wu'er Kaixi, som lever i eksil, nektet adgang. Han hadde planer om å melde seg for politiet i et forsøk på å vende hjem.

Nyheter
Politikk