Nå forsvarer han piratene

Piratene som herjer utenfor kysten av Somalia blir presset ut i lovløshet på grunn av for lite fisk i havområdene utenfor Afrika, sier Libyas leder Muammar Gaddafi.

Libyas leder Muammar Gaddafi - Foto: Scanpix
Politikk

Piratene som herjer utenfor kysten av Somalia blir presset ut i lovløshet på grunn av for lite fisk i havområdene utenfor Afrika, sier Libyas leder Muammar Gaddafi.Gaddafi, som for tiden er leder av Den afrikanske unionen (AU), sier at rike land har bidratt til piratvirksomheten ved å tømme farvannet utenfor Somalia for fisk.- De sier at de er blitt tvunget til dette fordi fiskeressursene deres blir utarmet, sier Gaddafi.Han opplyser at han nå arbeider med en avtale der overfiske utenfor Somalia skal opphøre, og somalierne stanse piratvirksomheten.

Nyheter
Politikk