Nekter for å ha åpnet Slottets e-post

Forsvarets Sikkerhetstjeneste (FOST) har verken åpnet Slottets e-post eller sendt beklagelsesbrev om dette.

Kong Harald - Foto: Scanpix
Politikk

VG skrev lørdag at ledelsen i FOST innrømmer at de har kommet i skade for å åpne e-post til eller fra kongefamilien eller ansatte ved Slottet, og at slottet har fått et brev der dette blir beklaget.Sentrale kilder i Forsvaret avviser imidlertid overfor Aftenposten at dette er tilfelle.Kildene sier at det ikke er sendt noe brev fra FOST, eller på vegne av FOST, til Slottet.E-post-saken er en av grunnene til at politiet har tatt ut siktelse mot FOST for ulovlig overvåking. I den forbindelse er FOSTs lokaler på Jørstadmoen ransaket.Forsvaret mener imidlertid at saken er utløst av at i en eller annen nettadresse i et departement fant sted massiv fildeling. FOST har ingen oversikt over enkeltdresser, men følger datatrafikken som går til serveren som adressen tilhører.

Nyheter
Politikk