Nord-Korea truen med atomvåpen

Nord-Korea sier de vil lage flere atomvåpen og truer med å bruke våpenmakt mot alle forsøk på å isolere landet.

En sør-koreansk soldat følger med på en nyhetssending om den nord-koreanske rakett-testen våren 2009 - Foto: AP
Politikk

En blokade vil være jevngodt med en krigserklæring, mener nordkoreanerne.Den lukkede kommuniststaten reagerer kraftig på fredagens FN-resolusjon, som innfører enda strengere sanksjoner mot landet. I sin respons vedgår landet for første gang at det har et program for anriking av uran, som det nå vil trappe opp.- Sanksjonene er enda et nedrig produkt av den USA-ledede offensiven av internasjonalt press som skal undergrave Nord-Korea og kvele landets økonomi, heter det i responsen fra regimet, sendt ut via det offisielle nyhetsbyrået KCNA lørdag.Regimet hevder de er tvunget til å fortsette med atomprogrammet «i møte med USAs fiendtlige politikk og dets atomtrusler».Som ventetUSA ventet en kraftig reaksjon på FN-resolusjonen, opplyste landets FN-ambassadør Susan Rice allerede fredag.- Det er grunn til å tro at de vil svare på en uansvarlig måte, sa hun.Tirsdag skal USAs president Barack Obama møte sin sørkoreanske kollega Lee Myung-bak, og kommentatorer mener Nord-Korea vil forsøke å gjøre seg hørt i forkant av dette.USA hevder de ikke har til hensikt å angripe Nord-Korea, men fastholder at de frykter at landet kan selge atomteknologi til andre land.

Nyheter
Politikk