Nord-Korea vil ha samtaler med Sør-Korea

Etter flere aggressive utspill mot sin nabo i sør ønsker Nord-Korea nå samtaler med Sør-Korea.

Nord-Koreas leder, Kim Jong II - Foto: AP
Politikk

Diktaturregimet i nord har gått med på å delta i samtaler om en industripark som er etablert i grenseområdene mellom de to landene.Industriområdet Kaesong fungerer som det eneste betydningsfulle båndet mellom nord og sør.Det er Sør-Korea som har tatt initiativ til samtalene, og de skal holdes 11. juni like nord for grensen, opplyste den sørkoreanske regjeringen fredag.For en drøy måned siden endte forhandlinger om industriparken i bitter krangling. Nord-Korea krevde høyere lønn for arbeiderne i parken, mens myndighetene i sør har nektet å innfri nordkoreanernes krav så lenge en sørkoreansk industrileder fra Kaesong sitter fengslet i nord.Samtalene brøt sammen da Nord-Korea ba om rundt 100 sørkoreanske selskaper om å forlate Kaesong såfremt de ikke vil godta nye betingelser.Parken ligger på nordkoreansk territorium, men den drives av sørkoreanske selskaper. (©NTB)

Nyheter
Politikk