Piratene inn i EU-parlamentet

Piratpartiet (PP) kapret mer enn nok stemmer til å borde EU-parlamentet etter et sterkt EU-valg i Sverige.

Piratpartiets Rick Falkvinge (t.v.) og Christian Engström - Foto: Scanpix
Politikk

Det ferske partiet fikk hele 7,1 prosent av stemmene, godt over grensen for å sikre en plass i parlamentet.- Dette betyr at en ny generasjon får representasjon i Brussel, sier partileder Rick Falkvinge.PP kjemper for frihet på internett, legalisering av ikke-kommersiell fildeling samt personvern. Partiet er imidlertid lite opptatt av mange andre politikkområder.Den andre valgvinneren ble Miljöpartiet, som doblet sitt antall representanter fra en til to i valget.Valgtaperne ble Vänsterpartiet, som står igjen med én representant, og Junilistan, som falt under sperregrensen. Socialdemokraterna (fem mandater) og Moderaterna (fire mandater) fikk omtrent samme oppslutning som ved valget i 2004. (©NTB)

Nyheter
Politikk