- Rentebanen har nådd bunnen

Sjeføkonom Knut Anton Mork i Handelsbanken mener dagens KPI-tall taler for at det ikke blir noe rentekutt i neste uke.

Sjeføkonom i Handelsbanken, Knut Anton Mork - Foto: Finansavisen
Politikk

Prisene i Norge stiger mer enn ventet. Kjerne-KPI steg med 2,9 prosent på årsbasis i mai, mot ventet 2,7 prosent- Min umiddelbare reaksjon er at dette faller inn i rekken av alle de andre grunnene til at Norges Bank ikke skal kutte renten neste uke, og for at rentebanen har nådd bunnen, sier sjeføkonom Knut Anton Mork i Handelsbanken til Reuters.- Vi har ikke forventet noen renteendring neste uke, og dette styrker vårt syn. Vi forventer også en renteprognose som snart peker oppover, sier han.Også seniorøkonom Kyrre Aamdal i DnB NOR Markets mener tallene var litt på oppsiden i forhold til deres og Norges Banks forventninger- Vi tror det er grunnlag for flere rentekutt, men tror ikke det kommer på rentemøtet i neste uke. Vi er også usikre på om Norges Bank vil signalisere flere kutt selv om vi tror det kommer, sier Aamdal til nyhetsbyrået.

Nyheter
Næringsliv