- Renten blir rekordlav i årevis fremover

Sjeføkonom Jan Andreassen tror Gjedrem kommer til å kutte helt ned til 0,5 prosent og at renten blir der i lang tid fremover.

Foto: Finansavisen
Politikk

Sjeføkonom Jan L. Andreassen i Terra Gruppen tror ikke sentralbanksjef Svein Gjedrem er ferdig med sine rentekutt. På langt nær!Han tror renten skal kuttes helt ned til 0,5 prosent, og at det er et nivå man kan bli liggende på en lang lang stund.- Jeg tror at rentene forblir lave så lenge vi har over 100.000 arbeidsledige, og det ser det ut til at vi skal ha i mange år fremover, sier han til dn.no.Han tror Norges Bank snart må gjøre om på sin egen rentebane.- Nå får de en helt ny rapport og kan legge en helt ny kabal. Med det vekstbildet og inflasjonsbildet som tegner seg, bør man senke rentebanen hvis man ikke gjør noe annet, sier han.

Nyheter
Børs