Russland vil si adjø til atomvåpen

Statsminister Vladimir Putin sier at Russland vil kvitte seg med sitt arsenal av atomvåpen, men bare om andre atommakter gjør det samme.

President Dmitrij Medvedev og statsminster Vladimir Putin - Foto: Scanpix
Politikk

- Hva trenger vi atomvåpen til, spurte Purin retorisk da han møtte Tysklands utenriksminister Frank-Walter Steinmeier onsdag.USAs president Barack Obama tok nylig til orde for en verden uten atomvåpen, men Putin passet på å gi et lite spark til den tidligere erkefienden.- Var det oss som fant opp atombomben og brukte den, sa Putin, vel vitende om at bomben var en amerikansk oppfinnelse, og at USA er det eneste landet som hittil har brukt atomvåpen i krig.- Om atomvåpnenes oppfinner er rede til å kvitte seg med disse våpnene, sammen med andre land som er i besittelse av dem offisielt eller uoffisielt, vil vi selvsagt støtte den prosessen, sa Putin.Obama møter Russlands president Dmitrij Medvedev i Moskva neste måned. Hovedtema for møtet er arbeidet med en ny nedrustningsavtale.

Nyheter
Politikk