Schwarzenegger slår et slag for fotballen

Arnold Schwarzenegger er blitt medlem i søkerkomiteen som skal forsøke å skaffe USA VM-sluttspillet i fotball i 2018 eller 2022.

Foto: Scanpix
Politikk

- Fotball er den mest spennende og populære idretten i verden. California er blitt åsted for flere av de beste og mest spennende kampene, så jeg er virkelig stolt over å ha muligheten til å jobbe for å få verdensmesterskapet tilbake til USA, sier California-guvernøren som også er tidligere Hollywood-skuespiller og verdenskjent bodybuilder.Det er de store fotballbanene i California som tradisjonelt er blitt brukt til internasjonale kamper i USA, og både VM-finalen i 1994 og kvinnefinalen i VM i 1999 gikk på The Rose Bowl i Los Angeles.California har 58 baner som kan være aktuelle for VM-kamper i 2018 eller 2022. Ingen andre stater i USA kan vise til noe av det samme.Foreløpig er det halvannet år til Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) skal avgjøre hvem som får VM-sluttspillet i 2018. Ved siden av USA er det åtte land som er interessert i å være vertskap for mesterskapet. Det er Australia, England, Indonesia, Japan, Mexico, Russland samt Nederland-Belgia og Portugal-Spania.Ved siden av USA har Qatar og Sør-Korea sagt seg interessert i mesterskapet i 2022. (©NTB)

Nyheter
Kultur