Seismikkselskap i tett dialog med UD

Unntakstilstanden som er innført i Gabon etter presidentens død, påvirker ikke situasjonen for mannskapet om bord på norsk seismikkskip.

Foto: Reservoir Exploration Technology
Politikk

Unntakstilstanden som er innført i Gabon etter presidentens død, påvirker ikke situasjonen for mannskapet om bord seismikkskipet M/V Venturer, opplyser CGGVeritas. Skipet ligger 25 mil utenfor kysten av det afrikanske landet.- Vi har varslet UD og har løpende kontakt med kapteinen om bord. Han melder om normale forhold, sier konserndirektør Atle Jacobsen i CGG Veritas.CGGVeritas har iverksatt høyt beredskapsnivå ut fra den aktuelle situasjonen og har informert mannskapets familier og norske myndigheter. Selskapet overvåker situasjonen løpende slik at eventuelle nødvendige tiltak iverksettes for å møte endringer i den aktuelle situasjonen.Onsdagens planlagte mannskapsskifte er utsatt i påvente av en avklaring av situasjonen i landet.- Vi er i tett dialog med Utenriksdepartementet og vil følge deres anbefalinger, sier Jacobsen.M/V Venturer har et internasjonalt mannskap på 45, hvorav 11 er nordmenn. Fartøyet er eid og drives av CGGVeritas. GC Rieber Shipping har maritim drift av fartøyet.

Nyheter
Energi