Skjenker fulle folk

- Det er en kulturell aksept for at det er greit å være veldig full ute på byen.

Foto: Scanpix
Politikk

Utestedene er slappest med å skjenke til berusede gjester i timen mellom 2 og 3 på natten, viser en undersøkelse.Derfor kan innstramming av skjenketiden bare skyve på problemet med rus og vold, om ikke det samtidig blir gjort noe med skjenke- og drikkekulturen, konkluderer Statens institutt for rusmiddelforskning (Sirus).Ingen av utestedene Sirus besøkte i Bergen og Trondheim i 2007 nektet alkoholservering i den siste skjenketimen, til tross for at gjestene da er på sitt fulleste etter å ha drukket en hel kveld.- Problemet er ikke bare skjenketidene, men at det er en kulturell aksept for at det er greit å være veldig full ute på byen. Så lenge det ikke gjøres noe med kontrollen og drikkekulturen, kan de som velter ut av utestedene ved stengetid klokken 2 være like fulle som dem som drikker til klokken 3 i dag, sier Sirus-forsker Bergljot Baklien til Dagsavisen. (©NTB)

Nyheter
Politikk