Skjøt ned vakt på holocaustmuseum

En person som skal ha forbindelser til rasistiske grupper, åpnet onsdag ild på holocaustmuseet i USAs hovedstad Washington.

Foto: Scanpix
Politikk

En person som skal ha forbindelser til rasistiske grupper, åpnet onsdag ild på holocaustmuseet i USAs hovedstad Washington. En sikkerhetsvakt ble drept i skytingen.Mannen gikk inn i museumsbygningen onsdag ettermiddag og skjøt mot en sikkerhetsvakt med rifle. Sikkerhetsvakten ble brakt til sykehus med alvorlige skader og døde senere av skadene, melder amerikanske medier.To andre sikkerhetsvakter åpnet ild mot gjerningsmannen, og han ble alvorlig såret, opplyser politiet.Fox News, NBC og CNN identifiserer alle den antatte gjerningsmannen som James von Brunn (88) fra Maryland. Han skal ha forbindelser til rasistiske hatgrupper og statsfiendtlige organisasjoner.Verken ordfører Adrian Fenty eller politisjef Cathy Lanier i Washington ville onsdag stadfeste gjerningsmannens identitet.Den israelske ambassaden i USA fordømmer skytingen.

Nyheter
Politikk