Slik ble stor-streiken unngått torsdag

Partene er kommet til enighet i årets lønnsoppgjør. Regjeringen måtte gi seg på sentralt punkt.

Foto: Scanpix
Politikk

Partene er kommet til enighet i årets lønnsoppgjør, erfarer både Dagbladet og NRK.Ifølge NRKs reporter hos Riksmeklingsmannens kontor gir regjeringen opp å få til en ny ordning for offentlige tjenestepensjoner.Det medfører ifølge NRK at dagens pensjonsordning videreføres på ubestemt tid, med forutsetning om at en levealdersjustering innføres fra 2011 på en måte som er forenlig med grunnlovsvernet offentlige tjenestepensjoner har i dag.Det kan for eksempel bety at de som har opptjent rettigheter i en offentlig tjenestepensjonsordning, beholder disse, selv om systemet endres på et senere tidspunkt.Partene flyttet seg like før klokken 5 torsdag morgen til Riksmeklingsmannens kontor etter å ha vært i flere møter med arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen (Ap) gjennom natten.

Nyheter
Politikk