Snart fritt frem for slanger og øgler?

Norske veterinærer ønsker å gjøre det lovlig igjen å holde visse typer slanger, øgler og skilpadder i Norge.

Foto: iStockphoto
Politikk

Norske veterinærer ønsker å gjøre det lovlig igjen å holde visse typer slanger, øgler og skilpadder i Norge.Den norske veterinærforening anslår at det finnes 100.000 ulovlige herptiler (reptiler og amfibium) i Norge i dag. Nå vil foreningen gjøre livet lettere både for dem og eierne. Også Mattilsynet vurderer om forskriftene bør endres, skriver Stavanger Aftenblad.- Forbudet gjør folk redde for å ta med dyrene sine til veterinær når de blir syke, i frykt for å bli rapportert til Mattilsynet eller politiet. Dermed er det dyrene som lider, sier fagsjef Ellef Blakstad i Veterinærforeningen.Norsk Herpetologisk forening har laget en liste over herptiler som bør være lovlige i Norge. Listen består av dyr som ikke er regnet for å være farlige.Pressekontakt Live Kleveland i Dyrevernalliansen er kritisk til forslaget- Britiske undersøkelser viser at smugling av ulovlige arter ikke går ned selv om noen av artene blir lovlige, sier Kleveland.Hun peker også på at alle reptiler er salmonellabærere.

Nyheter
Politikk