Snart går 10.000 til streik

10.000 LO-organiserte går onsdag til en to timers politisk streik mot regjeringen, og får støtte fra Høyre og Frp.

LO-leder Roar Flåthen i samtale med LO-økonom Stein Reegård (t.h.) - Foto: Scanpix
Politikk

Mellom klokka 11 og 13 onsdag vil nærmere 10.000 organiserte i LO-forbundet Industri Energi ved 62 industribedrifter over hele landet legge ned arbeidet.- Landets industriansatte er luta lei fire år med brutte valgløfter, sier forbundsleder Leif Sande i Industri Energi. Han vil holde sin appell under streikemarkeringen på Hydro Karmøy.Først når nye industrikraftkontrakter, ny innkjøpsordning, leieavtaler opp mot 30 år og tilstrekkelig kraftvolum er på plass, mener Industri Energi-lederen at Soria Moria-erklæringen er innfridd.De streikende får politisk støtte fra Høyre og Fremskrittspartiet. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv