Solberg vil ikke angripe mulige partnere

Høyre-leder Erna Solberg vil bruke tiden fram mot valget til å angripe de rødgrønne partiene. Mulige samarbeidspartnere skal slippe lettere unna.

Erna Solberg - Foto: Scanpix
Politikk

I sin tale til sentralstyremøtet på Holmen fjordhotell i Asker søndag, gikk hun hardt ut mot regjeringen. Venstreleder Lars Sponheims beskyldninger om at Høyre står i fare for å bli et populistisk parti lot hun ligge, bortsett fra i en setning der hun slo fast at Høyre ikke er et populistisk parti.- Jeg vil snakke om vår egen politikk. Det viktigste vi kan gjøre i valgkampen er å vise hva Høyre står for. Angrepene mot andre vil i første rekke være rettet mot regjeringen og regjeringspartiene, men jeg vil også diskutere områder der vi er uenige med Venstre og Fremskrittspartiet for å gå opp en grenseoppgang når det gjelder økonomisk politikk, energipolitikk og innvandringspolitikk, sier hun til NTB.I sin tale til sentralstyret hudflettet hun regjeringen og beskyldte den for ikke å ha noen egen politikk. Hun hevdet at regjeringen har vært mest opptatt av «selvskryt for enhver offentlig utgiftsøkning, klaging på den forrige regjeringen og fortsatt å tegne tøvete skremmebilder av hva vi står for».- Jeg ville aldri vært medlem av, og langt ifra leder for, det Høyre de rødgrønne prøver å innbille folk at vi er, sa Solberg. (©NTB)

Nyheter
Politikk