Sponheim: Høyres anstendighet er i faresonen

- Høyre senker kravet til egen anstendighet når det velger å bevege seg inn på Fremskrittspartiets banehalvdel, mener Venstres leder Lars Sponheim.

Venstres Lars Sponheim - Foto: Scanpix
Politikk

I sin tale på partiets landsstyremøte lørdag tok han et oppgjør med Høyre fordi partiet etter hans mening konkurrerer med Frp på viktige områder og dermed gjør seg selv til et populistisk parti.- Det er ingen tvil om at partiet er blitt mer populistisk når det gjelder innvandringspolitikken. Det har også beveget seg i retning Frp når det gjelder miljø- og vernespørsmål, ja til og med i pengebruken, sier Sponheim til NTB.Han ber Høyres leder Erna Solberg si nei til Frp-samarbeid og heller samarbeide med et anstendig sentrum.- Bekjemp heller de rødgrønneHøyres første nestleder Jan Tore Sanner ber Sponheim dempe tonen og ber han bekjempe den rødgrønne regjeringen fremfor å angripe Høyre.- Høyre er ikke populister, men realister. Når 5.000 mister jobben hver eneste måned, så er det ansvarlig og realistisk å bruke 6 milliarder kroner ekstra for å sette ned arbeidsgiveravgiften, sier han til NTB.Han understreker at det er et hav av forskjell mellom Høyres økonomiske politikk og de forslagene som Frp kommer med, og som etter hans mening bare øker de offentlige utgiftene.- Jeg har senkede skuldre når det gjelder angrepene fra Venstre. Jeg skulle bli enig med Lars Sponheim og Venstre om den økonomiske politikken over en kaffekopp. Utspillet fra Lars er nok et forsøk på å komme i media, sier Sanner.

Nyheter
Næringsliv