Stoltenberg mest pop blant velgerne i V og KrF

Kristelig Folkepartis og Venstres velgere foretrekker Jens Stoltenberg (Ap) som statsminister framfor Erna Solberg (H).

Statsminister Jens Stoltenberg - Foto: Scanpix
Politikk

Det viser en måling som InFact har laget for VG.De spurte i målingen har fått oppgitt Stoltenberg, Solberg og Siv Jensen (Frp) som statsministeralternativer. 35 prosent av Venstres velgere foretrekker Stoltenberg som statsminister, viser det seg.20 prosent foretrekker Solberg, mens ikke en eneste Venstre-velger støtter Jensens statsministerkandidatur, skriver VG.Blant KrF-velgerne er situasjonen noenlunde den samme. 25 prosent vil ha Stoltenberg, 17 prosent foretrekker Solberg, og 4 prosent mener Jensen bør bli statsminister.Ingen av sentrumsvelgerne har noen klar favoritt, viser målingen videre. Annenhver V- og KrF-velger svarer «vet ikke» på spørsmålet om Stoltenberg, Solberg eller Jensen er drømmekandidaten.Et annet trekk fra målingen er at 20 prosent av Høyre-velgerne foretrekker Jensen foran Solberg. I Frp er det 9 prosent som foretrekker Solberg foran Jensen.Det er store forskjeller mellom kvinnelige og mannlige velgere. 45 prosent av kvinnene støtter Stoltenberg, mens 37 prosent av mennene gjør det samme. Stoltenberg har mest støtte i Oslo og minst støtte i Midt-Norge.Jensen får støtte av 29 prosent av mennene, og 16 prosent av kvinnene. Solberg får støtte fra 16 prosent av mennene og 15 prosent av kvinnene. (©NTB)

Nyheter
Politikk