Stortinget vil til bunns i overvåkingssaken

Det er sterke reaksjoner i Stortinget på at det er innledet etterforskning for å se om det har forekommet ulovlig overvåking av Statsministerens kontor og departementene.

Foto: Scanpix
Politikk

- Vi kan ikke leve med en slik mistanke. Mistanken er i seg selv som en kreftsvulst i det åpne norske demokratiet. Skaden har skjedd bare ved at det er mistanke. Den kan bare leges ved at det blir skåret ned til rent kjøtt, sier Venstres leder Lars Sponheim til NTB.Sponheim sier at Venstre generelt er kritisk til overvåking.- Det kan virke som om systemet ikke holder mål. Vi må komme til bunns i om overvåkingen er gått for langt slik at den kan misbrukes, sier Sponheim.- Men dette kan bare etterforskningen avdekke, men Stortinget har et ansvar for å følge med. Dersom det har skjedd noe rettsstridig, er det all grunn for Stortinget til å følge opp saken, understreker Sponheim.Venstres leder frykter at det kan bli avdekket en subkultur i Forsvaret når det gjelder overvåking, og ber forsvarssjefen komme raskt på banen for å avklare om dette er tilfelle.

Nyheter
Politikk