SV-veteran tar oppgjør med regjeringen og eget parti

SV-veteran Olav Gunnar Ballo mener partiet er blitt for utydelig i verdispørsmål. Han kritiserer også regjeringen for å ha gjort Stortinget til «en politisk pølsebu».

Foto: Scanpix
Politikk

Ballo forlater i sommer politikken etter å ha representert SV på Stortinget siden 1997. Han mener SV er falmet i løpet av disse årene og trekker fram nestleder Bård Vegar Solhjells nylige åpning for aktiv dødshjelp som det ferskeste eksemplet.- Mange har kjent seg knyttet til SV på grunn av viktige verdispørsmål. Jeg har vært blant dem. Dersom partiet nå blir uklart i verdispørsmål, er det nok mange som vil stille spørsmål ved sine bånd til SV, sier Ballo til Vårt Land.Han går også ut mot flertallet i partiet som argumenterer for å utvide abortgrensen til 16 uker, og mener det er «helt ulogisk» og at grensen heller burde vært senket til ti eller ni uker.Ballo er svært skuffet over at den rødgrønne flertallsregjeringen er lite lydhør for Stortinget. Sakene er ferdig tygget når de kommer til Stortinget, og rommet for påvirkning er minimalt, mener Ballo, som beskriver Stortinget som «et ekspedisjonskontor for regjeringsvedtak, en slags rikspolitisk pølsebu».- Hos oss har flertallsregjeringen per definisjon rett når sakene kommer til Stortinget. Det må representantene finne seg i. Det er etter mitt syn en fare for demokratiet, sier Ballo.Ballo blir direktør ved Rettsmedisinsk institutt fra høsten. (©NTB)

Nyheter
Politikk