Sykehus stenger rom etter asbestfunn

25 rom ved Stavanger universitetssjukehus stenges etter at det er funnet asbest i plater under vinduene.

Foto: Scanpix
Politikk

Platene ble montert da bygget ble satt opp i 1978. Sykehuset har ikke vært klar over at det har vært benyttet asbestholdig materiale. Mistanken ble fattet da det skulle utføres utbedringer på tre rom i Vestbygget. Det ble da rutinemessig sendt inn prøver.- Vi tar situasjonen alvorlig og setter i verk de tiltakene som er anbefalt og nødvendige. Asbest utgjør ingen fare så lenge flatene er forseglet. Det er funnet synlige skader i 25 rom, og for å være på den sikre siden stenges disse mandag, sier administrerende direktør Ingar Pettersen på sykehusets nettsider.BarneavdelingAv de 25 rommene er femten pasientrom og ti kontorer, opplyser informasjonsrådgiver Cathrine Andresen til NTB.- Det dreier seg blant annet om ni rom på to ulike barneavdelinger. Det er klart det er en utfordring for oss å få flyttet pasientene, og vi jobber nå med å finne løsninger, sier Andresen.Hun sier at stengingen av rommene foreløpig ikke får noen konsekvenser for inntak av nye pasienter.

Nyheter
Politikk