Tysk gigant truet av konkurs

Den tyske handels- og reiselivsgiganten Arcandor trues av konkurs, og rundt 50.000 arbeidsplasser kan gå tapt.

Foto: Scanpix
Politikk

Regjeringen i Berlin har avvist konsernets bønner om statlig hjelp.Arcandor eier blant annet varehuskjeden Karstadt og et flertall av aksjene i turoperatøren Thomas Cook. Styret i selskapet, som er hardt rammet av den økonomiske nedgangen i Tyskland, satt tirsdag sammen i krisemøte.- Håpet svinner. Med mindre et mirakel av middels dimensjoner inntreffer, må Arcandor snart erklære seg ute av stand til å betale regningene sine. Konkurrentene posisjonerer seg nå for å sikre seg de beste bitene av fileten, skrev forretningsavisen Handelsblatt tirsdag.Dagen før avviste den tyske regjeringen Arcandors anmodning om krisehjelp. Konsernet skal ha bedt om 650 millioner euro (5,8 milliarder kroner) i statlige lånegarantier og 437 millioner euro (3,9 milliarder kroner) i direkte lån.EU setter ifølge den konservative tyske politikeren Volker Kauder strenge betingelser for å gå med på at den tyske staten redder Arcandor. Det skal ifølge nyhetsbyrået DPA være snakk om kutt i tallet på faste ansatte med 30 til 50 prosent. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv