Tyskland sinker global økonomisk opptur

Industriproduksjonen faller i Tyskland, og landets eksportindustri sliter tungt.

Tysklands forbundskansler Angela Merkel - Foto: Scanpix
Politikk

Landet som kalles Europas økonomiske lokomotiv, ser ikke ut til å kunne dra i gang det verdensøkonomiske toget.Samtidig har Frankrike greid å redusere underskuddet på sin handelsbalanse med utlandet, og også fra Japan kommer det positive signaler. Dette kan tolkes som om utviklingen likevel går i riktig retning - om enn sakte og tungt.- Vi har den siste tiden sett en del tegn til bedring i den globale økonomiske situasjonen. Men selv om produksjonen kan ha kommet seg forbi bunnivået, ser vi ennå ingen tegn til rask bedring i verdensøkonomien, sier den finske fagøkonomen Erkki Likanen.To av de ledende økonomiske indikatorene i Japan - som nest etter USA har verdens største økonomi - ser også ut til å ha passert bunnen. Disse statistiske måleinstrumentene viste begge en økonomisk oppgang på 1,0 prosent for perioden fra mars til april i år.De gode nyhetene fra Tokyo og Paris oppveide bare til en viss grad de dårlige som kom fra Berlin tirsdag. På toppen av svake produksjons- og eksporttall må tyskerne nå bale med en kjempekonkurs i handels- og reiselivsgiganten Arcandor. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv