Ujevnt på børsene i Europa

- Før eller senere må markedet trygge sin stilling gjennom en viss retrett, og vi så en svært stor stigning i går, sier markedsstrateg.

Politikk

Kursene på europeiske aksjer utviklet seg ujevnt tirsdag. FTSE 100-indeksen på børsen i London sank med 0,64 prosent til 4.477,02 poeng ved stengetid etter fall i kursene på bankaksjer.I Paris ble kursfallet begrenset til 0,04 prosent, og den franske CAC 40-indeksen sluttet på 3.378,04. I Frankfurt i Tyskland fikk DAX-indeksen en liten oppgang med 0,03 prosent til et sluttnivå på 5.144,06.Markedsstrategen David Morrison betegnet kursfallet i London som en korreksjon.- Før eller senere må markedet trygge sin stilling gjennom en viss retrett, og vi så en svært stor stigning i går, framholdt han tirsdag.Bankkonsernet Barclay var blant de største taperne denne tirsdagen, med et fall i kursen på 13,5 prosent. Barclay-aksjen stupte etter at det statseide Abu Dhabi-selskapet IPIC solgte en aksjepost på over 11 prosent i det britiske konsernet.Prisen på nordsjøolje av Brent-kvalitet steg tirsdag med 24 cent til 68,22 dollar per fat. Amerikansk lettolje av tilsvarende kvalitet falt med 5 cent til 68,53, etter dagen før å ha nådd sitt høyeste nivå på sju måneder. (©NTB)

Nyheter
Børs