USA gir 73 millioner dollar til Zimbabwe

USA bidrar med 73 millioner dollar i nødhjelp til Zimbabwe, opplyste president Barack Obama fredag.

Foto: Scanpix Scanpix / Scanpix
Politikk

Obama kom med kunngjøringen etter å ha sittet i møter med Zimbabwes statsminister Morgan Tsvangirai i Det hvite hus. Obama hyllet samtidig statsministeren for hans forsøk på å lede det afrikanske landet ut av skyggedalen.Obama sa at USA vil bidra til at menneskerettigheter, helsetilbud og utdanningen blir styrket i landet. Zimbabwe er inne i en kraftig økonomisk nedgangsperiode, og har store behov.Derfor har USA besluttet å gå inn med 73 millioner dollar (460 millioner kroner) i nødhjelp.- Pengene vil ikke gå direkte til myndighetene, siden vi fortsatt er bekymret over demokratiet, menneskerettigheter og rettssikkerheten, men de vil i stedet gå rett til folket i Zimbabwe, sa Obama. (©NTB)

Nyheter
Politikk