Venter mer enn fem millioner ledige

- Den verste tiden på arbeidsmarkedet ligger helt klart fortsatt foran oss, sier sjeføkonom.

Foto: iStockphoto
Politikk

Arbeidsløsheten i Tyskland kommer til å stige drastisk i månedene framover. Innen vinteren kan tallet på ledige ha kommet opp i over fem millioner, spår landets største bankkonsern Deutsche Bank.Bankens sjeføkonom Norbert Walter ser dystert på utviklingen. Han ser ikke utsikter til noe virkelig omslag i den økonomiske utviklingen før våren 2011, og før den tid må tyskerne forberede seg på to vintere med svært høy ledighet, meldte tyske medier mandag.- Den verste tiden på arbeidsmarkedet ligger helt klart fortsatt foran oss. Det kan ikke være snakk om å sende ut noe «faren over»-signal, sier Walter ifølge avisen Bild-Zeitung og nyhetsmagasinet Der Spiegel.I mai lå tallet på ledige i Tyskland ifølge arbeidsdirektoratet i Nürnberg på 3.458.000. Norbert Walter mener at selv om den verste økonomiske nedgangstiden kan være over, vil den tyske økonomien skrumpe inn med mellom 4 og 6 prosent i år.EUs tyske industrikommissær Günter Verheugen er ikke uten videre enig i at nedgangstiden går mot slutten, skriver avisen Die Welt. Han viser spesielt til at næringslivet sliter stadig tyngre med å skaffe seg finansiering. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv