Vet DU hva en fripolise er?

Denne uken har en halv million nordmenn fått kontoutskrift av sine fripoliser. Men åtte av ti vet ikke hva fripolise er, ifølge en ny undersøkelse.

Foto: Scanpix
Politikk

Denne uken har en halv million nordmenn fått kontoutskrift av sine fripoliser. Men åtte av ti vet ikke hva fripolise er, ifølge en ny undersøkelse.Bare 23 prosent av de spurte sier ja på spørsmålet i undersøkelsen om de vet hva fripolise er.I undersøkelsen som Synovate har gjennomført for Gjensidige, sier dessuten 84 prosent at de aldri har undersøkt betingelser eller avkastning hos de ulike tilbyderne av fripolise, skriver Dagens Næringsliv.Forsikringsselskapene Vital og Storebrand kontrollerer rundt 90 prosent av dette markedet som utgjør over 100 milliarder kroner.Ifølge Wikipedia er fripolise fagutrykket på en pensjonsrett som ikke er fullt utbetalt for resten av avtalt opptjeningstid, og hvor således arbeidsgiver (sponsorselskapet) eller pensjonsrettighetshaveren har avbrutt premiebetalingen.Når man slutter i en jobb hvor man har en pensjonsordning vil personens del av pensjonsordningen overføres til en fripolise hvis man ikke fortsetter å betale på forsikringen selv.

Nyheter
Politikk