- Viktig skritt i riktig retning

I en tale søndag åpnet Netanyahu for første gang for opprettelsen av en palestinsk stat, gitt at den er demilitarisert. Slik reagerer USAs president Barack Obama.

Barack Obama - Foto: AP
Politikk

Det er et viktig skritt i riktig retning når Israels statsminister Benjamin Netanyahu nå åpner for en tostatsløsning, sier USAs president Barack Obama.I en tale søndag åpnet Netanyahu for første gang for opprettelsen av en palestinsk stat, gitt at den er demilitarisert.- Presidenten er glad for dette viktige framskrittet i statsminister Netanyahus tale, sier Robert Gibbs, som er pressetalsmann i Det hvite hus.Obama har gjentatte ganger stilt krav om at det må opprettes en palestinsk stat som skal eksistere side om side med Israel.- Obama mener en tostatsløsningen kan og må ivareta Israels sikkerhet og palestinernes legitime krav om en levedyktig stat, og han er glad for at statsminister Netanyahu gir sin tilslutning til dette målet, sier Gibbs. (©NTB)

Nyheter
Politikk